Neix el Centre per la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya

Pretén posar en valor la innovació dels sistema de salut i social amb projectes de gran impacte sobre la millora i el benestar dels pacients.

ACN Barcelona.-El conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, ha presidit aquest dimecres davant d’un centenar de professionals de la sanitat l’acte de presentació del Centre per la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat), que neix amb l’objectiu de millorar el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en salut. Comín ha subratllat que projectes com aquest, que ha qualificat d’”estructura d’estat”, “enriqueixen l’ecosistema de la innovació que es fa en salut a Catalunya i contribueixen al seu posicionament arreu del món”. Comín ha apostat per la innovació en salut com a “motor de transformació del model econòmic i social d’aquest país”.

Des de Salut s’indica que el CIMTI.cat persegueix la generació de noves solucions d’alt impacte social en l’àmbit dels dispositius mèdico-tecnològics a partir d’iniciatives disruptives d’abast internacional. En aquest sentit aglutina el coneixement de clínics i tecnòlegs per ajudar els organismes d’investigació del Sistema de Salut Català a impulsar el desenvolupament de noves tecnologies i dispositius mèdics per al tractament dels principals problemes sanitaris. Cada any, un comitè d’experts internacional, extern i independent, seleccionarà entre 10 i 20 projectes que es desenvoluparan al centre. Aquests projectes rebran suport tècnic especialitzat per portar-lo a maximitzar l’impacte al sistema sanitari. Un altre del reptes que es planteja és el de facilitar la internacionalització del producte amb l’objectiu de posicionar Catalunya al món com a exponent en innovació.El CIMTI ha estat impulsat per Leitat amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). El centre gaudeix d’una aliança estratègica amb el CIMIT de Boston (Consorci d’innovació mèdic-tecnològica), un cas d’èxit que ha aconseguit fer arribar les iniciatives innovadores als pacients mitjançant la col·laboració entre experts.Manel Balcells, comissionat de salut de Leitat, ha volgut deixar clar que “no anem a fer el mateix que han fet en altres llocs. No finançarem projecte, no generarem patents, no farem R+D, impulsarem projectes de gran impacte. Transformarem la innovació en benestar”.El centre per a la integració de la medicina i les tecnologies innovadores neix amb un finançament basal d’1.750.000 d’euros que aportarà el Departament de Salut en un plurianual de tres anys que ajudarà a mobilitzar la mateixa quantitat en aportacions privades per tal de garantir la sostenibilitat de la iniciativa. Els projectes que s’hi desenvolupin estaran finançats de formes diverses segons la naturalesa del projecte.

https://www.vilaweb.cat/noticies/neix-el-centre-per-la-integracio-de-la-medicina-i-les-tecnologies-innovadores-a-catalunya/