Entrevista a Mariona Serra, Co-fundadora i CEO de GoodGut

Tot Girona, edició Girona/Platja D’Aro. Juny 2019

Mariona Serra Pagès neix a Figueres el 5 d juliol de 1984, actualment resideix a Bescanó però la vida la fa a Girona, on és la màxima excutiva de la companyia GoodGut, creada el 2014 com una spin-off de la Universitat de Girona i de l’Institut de Recerca Biomèdica. GoodGut és una empresa biotecnològica que fa recerca i desenvolupament de sistemes no invasius per al diagnòstic i tractament de certes malalties digestives, com el càncer colonorectal. Mare de tres fills (6, 4 anys i 8 meos, Serra brilla amb llum pròpia i la seva tenacitat l’han premaida els dos darrers anys amb diverses distincions que la reconeixen com a emprenedora d’èxit.

Van fundar la companyia fa cinc anys: quines reflexions li provoca mirar enrere i veure el lluny que han arribat en poc temps?

Hem fet molta feina, tot i passar moments crítics. Cada etapa ens ha suposat una crisi perquè fèiem coses que no havíem fet mai. Ara ja tenim tres productes al mercat i hem començat a facturar, tot això ha estat nou i ens hem hagut d’entregar al màxim per fer-ho.

Com aconsegueix convéncer algú que aposti per una idea?

Havíem fet biòpsies a 80 pacients amb càncer colono-rectal, però el nostre repte era fer-ho en femta, perquè volíem estalviar les colonoscòpies. Teníem resultats preliminars en femta, però només de 15 pacients. Estàvem convençuts del potencial de la microbiota intestinal. Després de tans anys d’investigació, era evident que hi havia una correlació: sabíem que també es podia reproduir en femta. Va ser un camí difícil, però estàvem convençuts; la prova és que estem a punt de treure la marca.

Què és el RAID-CRC?

És el nostre test de cribatge per a càncer colono-rectal basat en la signatura bacteriana, que no són una altra cosa que marcadors que indiquen una lesió pre-cancerosa en persones que no tenen símptomes.

 

Veure l’entrevista complerta a: https://es.calameo.com/read/003410438146f5a632685