V Reunió del Consell Assessor del CIMTI

El dia 15 octubre vam celebrar la V reunió del nostre Consell Assessor. Durant la reunió vam tenir l’oportunitat de debatre i parlar sobre l’estat de l’ecosistema al territori, de la feina feta pel centre aquests darrers mesos i dels reptes que la pandèmia suposa per al sector de l’emprenedoria. Volem agrair la participació a totes i tots els membres del consell que hi van poder assistir.

Aquest comitè va permetre extreure diverses conclusions sobre l’actualitat. Es va parlar de la importància de crear evidència del valor de la cultura de la innovació i de promoure un model de col·laboració publicoprivada. També va sortir a la llum un tema candent i en certs aspectes polèmic com la telemedicina. Es va posar de manifest el gran repte que ha suposat que, durant la pandèmia, s’utilitzessin aquests sistemes d’una manera tan ràpida i sobtada, però també del repte que suposarà regular-ho i aplicar-ho de la manera correcta i en el marc adequat. La telemedicina ha arribat per implantar-se definitivament al sistema, però s’ha de fer d’una manera intel·ligent.

Pel que fa a les inversions locals, es va destacar la necessitat d’impulsar-les donant consistència i arguments per atraure inversió exterior. Finalment, els i les membres del Consell Assessor van destacar la importància que el Big Data i la Intel·ligència Artificial (AI) han de tenir en tot el sistema sanitari i social per tal d’agilitzar els processos i permetre enfocar-nos en el que de veritat importa.