Monitoritzar el lactat dels esportistes a través de la suor

Redacció, Barcelona. 10.02.2020 (VIAempresa)

L’empresa emergent Onalabs té previst començar a comercialitzar el dispositiu a finals d’any

El dispositiu que monitoritza el lactat aplicat a l'esquena d'un esportista | ACN
El dispositiu que monitoritza el lactat aplicat a l’esquena d’un esportista | ACN

 

L’empresa emergent catalana Onalabs ha desenvolupat un dispositiu que mesura els nivells de lactat dels esportistes a través de la suor, de manera no invasiva, i sense necessitat de realitzar una anàlisi de sang, segons informa el Departament d’Empresa en un comunicat. Es tracta d’un pegat que s’enganxa a la pell i que monitoritza el nivell de sal a temps real. Això ajuda l’esportista a optimitzar el seu rendiment a través d’una aplicació al telèfon mòbil o rellotge intel·ligent, al mateix temps que minimitza les probabilitats de lesions i permet millorar les metodologies d’entrenament. L’empresa té previst començar a comercialitzar el dispositiu a finals d’any.

L’aparell d’Onalabs està format per un sensor d’un sol ús que mesura contínuament la concentració de lactat i d’un hardware que incorpora altres tipus de sensors i l’electrònica. La informació és processada per un conjunt d’algoritmes que ha desenvolupat l’empresa emergent i posteriorment es transmet (via wifi o Bluetooth) al telèfon mòbil o rellotge intel·ligent a través d’una aplicació que ofereix recomanacions personalitzades a cada esportista. D’aquesta manera, l’usuari pot conèixer millor el seu estat físic i el seu rendiment muscular i esportiu.

Segons el director general d’Onalabs, Josep Cardona, “actualment molta gent segueix rutines d’entrenament, però no coneix prou ni el seu cos ni els seus límits, fet que comporta riscos per la salut”. Per això, “si es monitoritza en temps real el nivell de lactat, es pot preveure millor la fatiga muscular, un element clau del rendiment esportiu, i així adaptar l’entrenament, tant en el cas d’esportistes amateurs com d’elit”.