BARCELONA / Neix el Centre per la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya

El conseller de salut ha presidit aquest matí, l’acte de presentació del Centre per la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat) que neix amb l’objectiu de millorar el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en salut. Durant l’acte Comín ha destacat que projectes com el CIMTI “enriqueixen l’ecosistema de la innovació que es fa en salut a Catalunya i contribueixen al seu posicionament arreu del món”.
 
 El conseller de Salut ha explicat que el concepte d’innnovació va unit al d’internacionalització i en aquest sentit ha afegit que afegit que “cal posar la innovació al nivell de la nostra recerca”. D’altra banda Antoni Comín també ha assenyalat que “la innovació en salut ha de ser un motor de transformació del model econòmic i social d’aquest país”.
 
El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat) persegueix la generació de noves solucions d’alt impacte social en l’àmbit dels dispositius mèdico-tecnològics a partir d’iniciatives disruptives d’abast internacional. En aquest sentit aglutina el coneixement de clínics i tecnòlegs per ajudar als organismes d’investigació del Sistema de Salut Català a impulsar el desenvolupament, comercialització i adopció de noves tecnologies i dispositius mèdics per al tractament dels principals problemes sanitaris.
Cada any, un comitè d’experts internacional, extern i independent, seleccionarà entre 10 i 20 projectes que es desenvoluparan en el centre. Aquests projectes rebran suport tècnic especialitzat per portar-lo a maximitzar l’impacte al sistema sanitari
http://www.barcelonadot.com/barcelona-neix-el-centre-per-la-integracio-de-la-medicina-i-les-tecnologies-innovadores-a-catalunya/