Taller Crida REPTE CIMTI 2023

27 Apr 2023
12h00
Oficines CIMTI a Barcelona (C/Pallars 179-185)

Des del CIMTI hem organitzat un Taller amb persones expertes en salut de la dona per definir la temàtica específica de la Crida REPTE CIMTI 2023 “Promoció de la salut de la dona”.

En el desenvolupament del Taller, les persones expertes es van distribuir en grups multidisciplinaris amb representants de l’àmbit de l’endocrinologia, la nutrició, la salut pública i comunitària, la medicina de l’esport, la ginecologia i obstetrícia, i la recerca i innovació. En un primer exercici, es van detectar les necessitats no cobertes dins del marc general de la salut de la dona. Després  es van prioritzar 3 necessitats no cobertes per grup, en funció de l’impacte que tenen sobre les dones i basant-se en si existeixen o no solucions que en donin resposta total o parcial a aquella necessitat. Finalment, es van posar en comú les diferents necessitats no cobertes prioritzades i es van seleccionar els 4 eixos temàtics prioritzats en la crida REPTE CIMTI 2023.

D’acord amb la feina feta en aquest Taller podem dir que Crida Repte CIMTI 2023, sota el títol “Promoció de la salut de la dona“, està enfocada a propostes que abordin qualsevol de les següents temàtiques:

  • Temàtica 1 – Desenvolupament d’eines per millorar la salut sexual i reproductiva de les dones en totes les etapes de la vida.
  • Temàtica 2 – Desenvolupament de noves eines i tecnologies mèdiques per minimitzar el risc associat al seguiment de l’embaràs
  • Temàtica 3 – Desenvolupament d’eines pel diagnòstic precoç de càncers en dones.
  • Temàtica 4 – Desenvolupament d’eines per millorar la detecció i l’acompanyament de problemes de salut mental en les dones en totes les etapes de la vida.

Des del CIMTI agraïm la tasca feta per les persones que han participat en aquest Taller.

Podeu consultar l’informe del taller AQUÍ