Formacions CIMTI: Stakeholder interviewing: rules, tips and techniques

20 Sep 2023
9h00 a 11h30
C/Rivadeneyra 6, 08002, Barcelona

Cinc projectes del CIMTI, que actualment es troben en procés de validació de solucions innovadores, han estat seleccionats per la formació de Stakeholder interviewing: rules, tips and techniques, impartida pel John Collins, expert i col·laborador del CIMIT de Boston.

L’objectiu de la sessió ha estat mostrar la importància de l’entrevista contínua per pivotar un projecte innovador, compartir tècniques i suggeriments per poder entrevistar els stakeholders de manera òptima, així com poder posar en pràctica els aprenentatges de la sessió redactant, cada projecte, les seves entrevistes.

Algunes de les claus que han après són:

📌 Determinar clarament l’objectiu: Quin és el motiu de l’entrevista? Volem saber la seva voluntat d’adopció d’una solució o de compra?
📌 Mantenir un compromís continu: Les entrevistes constants són crucials per pivotar i validar la teva solució.
📌 Evitar preguntes tendencioses: Cal evitar condicionar les respostes amb preguntes que puguin influir en la direcció de la conversa fent que es perdi informació important.
📌 Preguntar per comportaments passats i no futurs: Tots voldríem actuar d’una millor manera, per la qual cosa l’objectiu ha de ser saber com s’han fet les coses fins ara.
📌 Valorar l’escolta: El silenci sovint és or. Escoltar no és simplement esperar el teu torn per fer una pregunta.
📌 Anar ben preparat: Per a cada entrevista, cal una preparació exhaustiva, una pràctica constant, una execució acurada i una repetició sistemàtica.
📌 Acabar demanant si ens suggereixen entrevistar a algú més: A part d’agrair el temps dedicat a l’entrevista, és important acabar-la amb nous fronts per explorar.