El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) tanca el seu cinquè any, consolidant-se com una entitat de referència dins l’ecosistema d’innovació en salut i social de Catalunya. Aquest 2022 ha servit per apuntalar l’activitat iniciada al 2017 quan el projecte es va posar en marxa amb l’objectiu de donar suport als emprenedors dins l’àmbit de la salut i social i esdevenir una peça clau de l’engranatge del sistema sanitari i empresarial del nostre territori. Així, comencem l’any amb la mirada posada en el futur més immediat, un futur que es dibuixa prometedor si tenim en compte les necessitats de millora tant en atenció del pacient com en diagnòstic i tractament de les malalties, per les quals l’aplicació de les noves tecnologies resultarà clau.
Enguany, 30 projectes s’han presentat a les nostres Crides, la CRIDA d’Innovació, que compta amb dues convocatòries (abril i octubre) i la CRIDA Repte dirigida, en aquesta ocasió, a promocionar els hàbits de vida saludable. D’aquests, 10 han estat seleccionats per entrar al Programa Impacte, afegint-se als 51 projectes actualment actius en el nostre programa d’acceleració.
Un dels valors afegits del CIMTI és facilitar l’accés a les institucions i centres sanitaris per aconseguir la validació dels productes o afavorir el seu desenvolupament.
Aquests projectes gaudeixen d’una cartera de serveis valorada, en la seva totalitat, en 85.000€ que inclou l’assessorament dels nostres experts en matèries com finançament, mercat i negoci, regulatòria, validació clínica, marketing i comunicació, tecnologia, etc. Aquest suport ha permès als nostres projectes avançar en el desenvolupament de les seves solucions innovadores mitjançant, per exemple, el disseny de les seves presentacions per encarar rondes de finançament amb veritables opcions d’èxit; definir el seu mapa de stakeholders, realitzar estudis tecnològics o clínics i fins i tot sol·licitar patents.
400.000 pacients impactats
A l’hora d’aconseguir aquestes metes, tant important és el recolzament dels professionals més destacats de l’ecosistema com tenir l’oportunitat d’accedir als centres sanitaris perquè validin els productes. Aquest és, precisament, un dels valors afegits del CIMTI. Gràcies als convenis de col·laboració que tenim signats amb les institucions sanitàries catalanes i hospitals públics i privats, les startups que impulsem poden testejar, desenvolupar i aprovar les seves solucions. Actualment, ja són més de 400.000 els pacients impactats, dels quals uns 100.000 corresponen al darrer exercici.
D’altra banda, durant el 2022, han estat 32 centres sanitaris els que han començat a utilitzar productes impulsats pel CIMTI, dels que 17 són hospitals del SISCAT; 7 són internacionals; 6 són hospitals privats de Catalunya; i 2 són hospitals d’Espanya.
Pel que fa al finançament de les empreses, aquest any, el CIMTI ha afavorit que 13 projectes hagin rebut una inversió global de tercers de 2,6 milions d’euros, fet que fa que la xifra total d’inversió de tercers des de 2017 arribi als 22,6 milions d’euros. D’altra banda, els projectes que es troben immersos en el programa Impacte, aquest any, han generat 26 llocs de treball, la qual cosa fa que la quantitat total de llocs de treball creats des del 2017 sigui de 102.
Enguany, el CIMTI ha afavorit que 13 projectes hagin rebut una inversió global de tercers de 2,6 milions d’euros.
Per tant, tot i l’actual context sòcio-econòmic global, el CIMTI ha assentat les bases i gaudeix de l’estabilitat necessària per afrontar els propers anys amb ganes de seguir treballant i amb il·lusió per assolir la velocitat de creuer després d’haver tingut aquest bon enlairament.
Si vols conèixer els detalls de tot el que hem fet al llarg del 2022, accedeix a l’Informe de la nostra activitat.