Es crea la primera sonda urinària que evita infeccions

  • T-Control obté una ronda de finançament davant la importància del descobriment.

Barcelona, 25 de març de 2021

Manuel Luque, fundador de Rethink Medical

L’start-up Rethink Medical fa un salt endavant amb la creació de T-Control, un catèter urinari que evita infeccions als pacients, i pel qual ha tancat una inversió de crowdsourcing amb BDKapital per 350.000 euros que en permetrà la seva fabricació.

T-Control és l’única sonda que permet obrir i tancar el flux de l’orina segons la necessitat de cada pacient i l’únic producte capaç de controlar el flux de l’orina durant la seva inserció. El pacient millora la seva qualitat de vida perquè no porta la bossa que acompanya la resta de sondes i, per tant, evita infeccions urinàries.

L’envelliment poblacional fa que les sondes urinàries s’hagin convertit en un dels dispositius mèdics més utilitzats. Un 30% de pacients amb catèter a curt termini i pràcticament el 100% de pacients que porten catèter a llarg termini tindrà infeccions. Per tant, si s’eviten amb l’ús de T-Control, el sistema sanitari i la gestió dels seus recursos també se’n veurà beneficiat.

Aquesta innovació sanitària ha estat valorada pel Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI) entre els seus experts que han gestionat l’apropament entre inversors i l’start-up Rethink Medical després d’aconseguir la validació de T-Control per part de Leitat en demostrar-se que, gràcies al seu sistema de circulació discontinu d’orina, s’evitava el creixement de bacteris.

Entre els inversors, destaca Positronica, empresa comercialitzadora de productes sanitaris, que se suma a la llista d’empreses que ja s’han interessat a treure T-Control al mercat una vegada se superin els estudis clínics que es faran amb la ronda d’inversió obtinguda.