Empoderar per tractar: tecnologies disruptives per al tractament de la salut mental

En la tercera sessió del cicle de webinars del CIMTI sobre nous horitzons en salut mental, s’ha parlat sobre “Empoderar per tractar: tecnologies disruptives per al tractament de la salut mental“.

Hem comptat amb ponents destacats: Maite Garolera, presidenta de la Societat Catalana de Psicologia Clínica, psicòloga i CEO de Rememory; Edgar Jorba, CEO d’Aimentia; i Adrià Maceira, CEO de Creatsens Health. Elisenda Casanelles, COO del CIMTI, ha estat la moderadora del webinar.

Maite Garolera ha repassat diferents projectes d’empoderament de pacients de salut mental com Infinity, Rememory, T’activa o Anomaly, tots enfocats a generar intervencions més eficaces que els estàndards actuals. Per a la presidenta de la Societat Catalana de Psicologia Clínica, “la part més gratificant com a emprenedora és el procés creatiu i, sobretot, tenir resultats positius als assajos clínics, ja que és l’evidència que pots arribar a la població. Per contra, la part més difícil és la inversió, ja que és un procés altament competitiu i administratiu”.

Edgar Jorba ha explicat que “Aimentia empodera el pacient gràcies a la modernització i optimització de les eines que utilitzen els professionals, fet que permet personalitzar el tractament”. El CEO d’Aimentia ha explicat que “la nostra solució tecnològica recull tota la informació necessària per avaluar la patologia del pacient i també envia alertes sobre el seu estat” i ha sentenciat que “és important que s’entengui que la salut mental no és estigma, és salut”.

Adrià Maceira ha explicat que “Creatsens Health ha desenvolupat Renalyse, una plataforma que pretén controlar els nivells de liti dels pacients amb desordre bipolar i empoderar-los per facilitar aquesta informació immediata, ja sigui a la consulta del metge o a casa seva”. El CEO de Creatsens Health ha lamentat que “s’hagin de superar tantes dificultats regulatòries i de fabricació, comercialització i finançament per poder veure la llum”.

Si et vas perdre el webinar “Empoderar per tractar: tecnologies disruptives per al tractament de la salut mental” organitzat pel CIMTI o vols tornar a escoltar totes les intervencions, clica al vídeo de la sessió.