El Consell Assessor dona el tret de sortida i marca les pautes per la primera crida a les expressions d’interès que vulguin treballar amb el CIMTI

El Consell Assessor del CIMTI, Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, ha donat el tret de sortida perquè el centre comenci a treballar en la cerca de projectes innovadors que permetin transformar la recerca que es fa a Catalunya en l’àmbit socio-sanitari en productes que millorin el benestar de les persones.

En la reunió del Consell Assessor, en la qual també hi ha participat John Collins del Consorci d’Innovació mèdic-tecnològic de Boston (CIMIT), s’han establert les primeres pautes d’actuació que permetran començar a buscar els projectes a desenvolupar.

El primer pas que donarà el CIMTI serà localitzar  5 projectes ja existents i que estiguin en la fase inicial de desenvolupament  i aplicar-los la metodologia de treball que empra el CIMIT de Boston. D’aquesta manera el CIMTI anirà adaptant el sistema de funcionament d’un centre que ha esdevingut un model d’èxit.

L’aliança estratègica entre el centre català i el de Boston permetrà al CIMTI caminar amb més seguretat a l’inici de la seva activitat. Aquest cinc projectes pilots s’escolliran entre tots aquells que encaixin amb els criteris marcats pel CIMTI que responen a la consecució dels  objectius inclosos en el Pla de Salut de Catalunya 2016-2020.

Alineats amb el programa RIS3CAT de la Unió Europea, el Consell Assessor ha donat llum verda també a que es faci la crida a les primeres expressions d’interès que vulguin optar a treballar amb el CIMTI. Aquestes expressions també seran projectes ja existents que vulguin estendre el seu camp d’actuació geogràfic o bé que sigui projectes replicables a altres àmbits i/o persones.

Aquesta crida està previst convocar-se dins les primeres setmanes  de novembre. Serà el 15 de desembre quan se celebraran els tallers per tal que els creadors puguin explicar al Consell Assessor quina és l’expressió d’interès que volen desenvolupar i aquest òrgan pugui escollir entre els candidats.

 

 

Barcelona, 25 d’octubre del 2017