El CIMTI

Un instrument al servei del sistema català sanitari i social

Treballem perquè les innovacions sanitàries i socials d’alt impacte arribin a la ciutadania.

Identifiquem els reptes més rellevants del sistema sanitari i social, en coordinació amb els Departaments de la Generalitat implicats. Seleccionem les millors propostes per a solucionar aquests reptes.

Acompanyem als projectes seleccionats tant en l’etapa de maduració com d’implementació seguint una metodologia pròpia que ha estat adaptada de la metodologia del CIMIT de Boston.

Contribuïm a la maduració dels projectes facilitant reunions de treball amb la nostra xarxa d’experts, tant de la comunitat CIMTI com del CIMIT de Boston. Donem suport en les àrees de negoci, mercat, compra pública, regulatòria, clínica, tecnologia, inversió i comunicació.

I no ens quedem aquí. Som l’únic instrument que acompanya als projectes en la seva implementació a Catalunya i a nivell internacional. Treballem amb el Departament de Salut i l’AQuAS per a que els projectes madurs que solucionin reptes del sistema es puguin implementar mitjançant la Compra Pública d’Innovació. Facilitem les trobades, els contactes i mitjans per fer-ho possible.

Entitat promotora

Fundación Leitat

Amb el suport de

Salut

Aliances estratègiques

CIMIT. Consortia for Improving Medicine with Innovation & TechnologyHealthcare Living Lab Catalonia

La nostra història

El CIMTI neix l’any 2016 com una iniciativa que busca millorar, a nivell de país, l’índex de transformació de la recerca científica en innovació. Així, el CIMTI es presenta com un projecte que busca aconseguir que l’exel·lència en la recerca es reflecteixi en una excel·lència en innovació. El CIMTI reforça les estructures, processos i polítiques d’innovació en base a impulsar iniciatives disruptives i incrementals, d’abast internacional i d’alt impacte sanitari i social.

L’entitat promotora del CIMTI és Fundación LEITAT, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i amb una aliança estratègica amb el CIMIT de Boston i el Healthcare Living Lab Catalonia (HCLLC).

Els nostres objectius

Millorar la qualitat de vida de la ciutadania i el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en el context Europeu.

Generar impacte en base a impulsar i promocionar la implementació d’iniciatives que generin un fort impacte sanitari i social a nivell internacional. Aquestes iniciatives han de posar en valor la producció científica desenvolupada en el marc del sistema de recerca de l’àmbit sanitari i social.

Concentrar experiència en l’àmbit dels dispositius i instruments mèdic-tecnològics, tant en recerca com en el camp de la transferència de coneixement i de la innovació.

Aglutinar coneixement a través d’una xarxa, la comunitat CIMTI, que posa en contacte els agents implicats: investigadors dels hospitals del sistema SISCAT, centres de recerca CERCA, emprenedors i entitats del sector públic i privat que puguin donar més valor a cadascuna de les funcions i etapes del procés.

Desplegar estratègies per atreure inversions públiques i privades i facilitar la internacionalització i maximitzar l’impacte social de les nostres innovacions.

Visualització i transparència del valor afegit generat a nivell de salut, econòmic, i social.

Diuen de nosaltres

Talia Leibovitz, CEO de Kala Health

“Haver estat seleccionats pel CIMTI ha estat clau en el desenvolupament del projecte, ja que ens estan donant suport de manera molt proper i personalitzada, adaptant-se a les nostres necessitats i posant al nostre servei una gran quantitat de serveis, assessories, mentories, etc., basades en una metodologia àgil i innovadora. A més, la qualitat humana i professional de l’equip és inigualable.”

Talia Leibovitz, CEO de Kala Health

Judit Giró, Cofundadora i CEO de The Blue Box

“Innovar en el camp de l’enginyeria biomèdica és extremadament multidisciplinar. Lxs enginyerxs sabem fer tecnologia, però aquesta no esdevindrà producte si no treballem de la mà de la comunitat mèdica i entenem molt bé el problema que estem solucionant. Per The Blue Box, el CIMTI ha estat aquella porta on trucar cada vegada que necessitàvem testejar i validar que allò que estem construint encaixa exactament amb el problema que volem solucionar.”

Judit Giró, Cofundadora i CEO de The Blue Box

Veronica Montesinos, Fundadora i CEO de Dana

“Metodologia, compromís i visibilitat. Aquests són els tres pilars que defineixen l’acompanyament de CIMTI en el procés de desenvolupament de Dana com a solució als trastorns de salut mental de les dones en la matrescència. El seu propi Cicle d’Innovació en Salut, el suport d’un equip altament compromès i l’accés a experts i recursos qualificats han estat un actiu tangible per a l’avenç del nostre projecte.”

Veronica Montesinos, Fundadora i CEO de Dana

Patricia Peña, CTO de Clarity Stethoscope

“Col·laborar amb el CIMTI ha estat un catalitzador per a Clarity Stethoscope, proporcionant-nos un impuls renovat. Ens ofereix un acompanyament constant i personalitzat. La seva metodologia del cicle d’innovació en salut ens permet avançar simultàniament en totes les àrees crítiques, la qual cosa afavoreix un desenvolupament uniforme i sòlid. A més, ens ha ajudat a establir connexions amb assessors externs extremadament valuoses. El CIMTI ens està apoderant per transformar i potenciar l’experiència del pacient.”

Patricia Peña, CTO de Clarity Stethoscope

Marc Casellas, Co-founder i CEO de Point Pressure

“Durant aquests últims mesos hem tingut l’oportunitat de participar en el Programa de mentories del CIMTI i l’experiència ha sigut immillorable. El feedback rebut pel panell d’experts que tenen en àmbits de mercat healthcare i finançament ha sigut clau per acabar de definir l’estratègia de la fase actual.”

Marc Casellas, Co-founder i CEO de Point Pressure

Equip Mycaretech

“Valorem molt positivament les mentories rebudes fins al moment, s’aprecia l’alta expertesa i la familiarització amb el sector. A l’inici de Mycaretech aquest servei ens va ajudar a revisar el pacte de socis i a resoldre dubtes, en temes de protecció intel·lectual, sobre en quins països protegir-nos. En les ultimes sessions, ens està ajudant a estructurar el model de negoci explicant-ho d’una forma molt amena, fent-nos participar i posant exemples de totes les explicacions. Concretament, el nostre mentor és una persona sincera amb bones crítiques constructives per poder millorar dia rere dia.”

Equip Mycaretech

Míriam Armona Verdú, Cap d’infermeria Procés d’Atenció Quirúrgica a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona

“L’essència de la professió d’infermera és la cura de les persones. En l’actualitat, l’ús de la tecnologia té un impacte en tots els sectors, inclòs la infermeria; “PreparatB”, una eina digital que millora la preparació preoperatòria del pacient quirúrgic, n’és un clar exemple. El Programa Impacte del CIMTI ens dona suport per accelerar el nostre projecte innovador i poder-lo implantar.”

Míriam Armona Verdú, Cap d’infermeria Procés d’Atenció Quirúrgica a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona

Equip Benesit

“El CIMTI no només ens ha assessorat en l’estratègia de propietat industrial i regulatòria, sinó també en el desenvolupament tecnològic del dispositiu i industrialització. En aquest sentit, el CIMTI ens ha donat suport en la definició dels requeriments tècnics, el disseny del producte i l’optimització i integració de l’electrònica.

Actualment estem treballant conjuntament per a l’escalat de la producció del dispositiu. Gràcies a l’ajuda del CIMTI podrem reduir el time-to-market; estalviant temps, esforços i recursos.”

Equip Benesit

Luis M. Artiles Martínez, Co-founder and COO Manina Medtech

“Seedchrony, el dispositiu mèdic que permetrà detectar el moment adequat per a la transferència embrionària augmentant l’èxit dels tractaments de fertilitat, es va incorporar al Programa Impacte fa gairebé dos anys.

Des d’aleshores, hem rebut ajuda en diverses àrees per desenvolupar el nostre projecte, essent les més rellevants la formació en gestió d’emprenedoria, model de negoci i estratègia d’innovació; en marketing, per definir i protegir la imatge de marca; i en regulatòria, fonamental per conèixer els requisits legals que ha de complir el nostre dispositiu.

Durant el procés, hem comptat amb l’acompanyament de l’equip del CIMTI, la capacitat del qual per identificar aquells especialistes que necessitàvem perquè podien ajudar-nos en les diferents àrees de creixement ha estat enorme. GRÀCIES, CIMTI!”

Luis M. Artiles Martínez, Co-founder and COO Manina Medtech

Esther Deltor, meHRs Health Area Director, H4W Breast Cancer

“Poder seguir la metodologia del Cicle d’innovació en salut ens està permetent avançar en el projecte de manera ràpida i eficaç per arribar al mercat amb una solució innovadora que ajudi a reduir l’impacte social del càncer de mama. Els serveis i l’acompanyament oferts pel CIMTI estan adaptats a les necessitats del projecte i a la seva etapa evolutiva, la qual cosa facilita poder seguir el camí àgilment. Igualment, disposa d’un equip amb una gran capacitat per comprendre i sostenir les necessitats del professionals que estem darrere de cada projecte d’innovació en salut.”

Esther Deltor, meHRs Health Area Director, H4W Breast Cancer

Albert Antolin, Tècnic d’Innovació, transferència i projectes nacionals IDIBGI

“El CIMTI és un agent clau per l’ecosistema d’innovació del nostre país. La metodologia i el suport del CIMTI accelera el procés perquè les innovacions sorgides de centres de recerca biomèdica com l’IDIBGI arribin a la societat, al pacient i al dia a dia de la pràctica clínica.”

Albert Antolin, Tècnic d’Innovació, transferència i projectes nacionals IDIBGI

Roser Fernández, directora general de la Unió Catalana d’Hospitals

“El CIMTI és per nosaltres i per l’ecosistema d’innovació, un agent estratègic molt important per afavorir que els projectes disruptius arribin al sistema. La seva tasca està totalment alineada amb +FUTUR de La Unió, el qual vol impulsar la innovació col·laborativa i transformacional a les organitzacions sanitàries i socials.”

Roser Fernández, directora general de la Unió Catalana d’Hospitals

Eduard Soler, Cap de la Unitat d’Innovació de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)

“El CIMTI ens ha permès complementar projectes innovadors en l’àmbit de la salut, amb serveis de valorització des del punt de vista regulatori, de mercat i negoci, clínic i tecnològic.A més, l’adaptació del programa als diferents nivells de maduresa dels projectes, ha estat clau per donar recolzament en les diferents necessitats que han anat sorgint al llarg de l’estratègiade desenvolupament definida conjuntament.”

Eduard Soler, Cap de la Unitat d’Innovació de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)

Amadís Pagès, CEO de Moirai Biodesign

“El CIMTI ha marcat un abans i un després perquè ens ha ajudat a cobrir necessitats que teníem en molts aspectes. El CIMTI ens ha connectat a inversors, a consultories que ens han ajudat en el pla regulatori o en el pla d’accés a mercat de les tecnologies mèdiques. Ens ha connectat a agents que desenvolupen tecnologies per escalar el prototip. I, d’alguna manera, ens ha aportat un valor molt important a l’empresa.”

Amadís Pagès, CEO de Moirai Biodesign

Àlex Garcia, CTO i cofundador d’ABLE

“Gràcies al suport del CIMTI hem rebut l’assessorament tècnic necessari per validar la tecnologia Multi Jet Fusion de fabricació additiva. Això ens ha permès entendre totes les possiblitats que aquesta innovadora tecnologia pot oferir i estudiar la viabilitat d’aplicar-la al nostre producte. A més, hem pogut fabricar unes mostres de prova que ens han permès passar de la teoria a la pràctica i comprovar de primera mà tant els acabats que es poden obtenir com les propietats mecàniques de les peces.”

Àlex Garcia, CTO i cofundador d’ABLE

Cristina Roure, representant d’eMedRec

“L’equip del CIMTI ens està ajudant a tenir una visió global de l’impacte del nostre projecte, donant-nos orientacions i acompanyant-nos per arribar al mercat. Valorem especialment el seu suport i facilitació de contactes amb experts per desenvolupar principalment els aspectes no clínics, com el marc regulatori i la propietat intel·lectual, ja què ens ha permès prendre decisions per avançar i consolidar la implementació d’eMedRec.”

 

Cristina Roure, representant d’eMedRec

Xavier Gallego, representant de Taby Diagnostics

“El CIMTI ens ha donat les eines necessàries per poder validar la nostra tecnologia, no solament a nivell clínic ja que ells tenen una xarxa de contactes amb diferents hospitals, sinó també a nivell regulatori i de mercat. I a la vegada ens ha posat en contacte amb inversors que ens ha permès definir el nostre model de negoci.”

Xavier Gallego, representant de Taby Diagnostics

Vanessa Bueno, representant d’Easysims

“El CIMTI està ajudant i col·laborant enormement en el desenvolupament del projecte Easysims. El que més destacaria es la simplificació, proximitat i eficiència de l’equip CIMTI. El suport per part dels experts als que tenim accés en el marc del Programa Impacte és crucial a l’hora de prendre decisions, com per exemple en aspectes com la protecció de la propietat intel·lectual i industrial.”

Vanessa Bueno, representant d’Easysims