El CIMTI
Un instrument al servei del sistema català sanitari i social
Treballem perquè les innovacions sanitàries i socials d’alt impacte arribin a la ciutadania.
Identifiquem els reptes més rellevants del sistema sanitari i social, en coordinació amb els Departaments de la Generalitat implicats. Seleccionem les millors propostes per a solucionar aquests reptes.
Acompanyem als projectes seleccionats tant en l’etapa de maduració com d’implementació seguint una metodologia pròpia que ha estat adaptada de la metodologia del CIMIT de Boston.
Contribuïm a la maduració dels projectes facilitant reunions de treball amb la nostra xarxa d’experts, tant de la comunitat CIMTI com del CIMIT de Boston. Donem suport en les àrees de negoci, mercat, compra pública, regulatòria, clínica, tecnologia, inversió i comunicació.
I no ens quedem aquí. Som l’únic instrument que acompanya als projectes en la seva implementació a Catalunya i a nivell internacional. Treballem amb el Departament de Salut i l’AQuAS per a que els projectes madurs que solucionin reptes del sistema es puguin implementar mitjançant la Compra Pública d’Innovació. Facilitem les trobades, els contactes i mitjans per fer-ho possible.
La nostra història
El CIMTI neix l’any 2016 com una iniciativa que busca millorar, a nivell de país, l’índex de transformació de la recerca científica en innovació. Així, el CIMTI es presenta com un projecte que busca aconseguir que l’exel·lència en la recerca es reflecteixi en una excel·lència en innovació. El CIMTI reforça les estructures, processos i polítiques d’innovació en base a impulsar iniciatives disruptives i incrementals, d’abast internacional i d’alt impacte sanitari i social.
L’entitat promotora del CIMTI és Fundación LEITAT, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i amb una aliança estratègica amb el CIMIT de Boston i el Healthcare Living Lab Catalonia (HCLLC).
Els nostres objectius
Millorar la qualitat de vida de la ciutadania i el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en el context Europeu.
Generar impacte en base a impulsar i promocionar la implementació d’iniciatives que generin un fort impacte sanitari i social a nivell internacional. Aquestes iniciatives han de posar en valor la producció científica desenvolupada en el marc del sistema de recerca de l’àmbit sanitari i social.
Concentrar experiència en l’àmbit dels dispositius i instruments mèdic-tecnològics, tant en recerca com en el camp de la transferència de coneixement i de la innovació.
Aglutinar coneixement a través d’una xarxa, la comunitat CIMTI, que posa en contacte els agents implicats: investigadors dels hospitals del sistema SISCAT, centres de recerca CERCA, emprenedors i entitats del sector públic i privat que puguin donar més valor a cadascuna de les funcions i etapes del procés.
Desplegar estratègies per atreure inversions públiques i privades i facilitar la internacionalització i maximitzar l’impacte social de les nostres innovacions.
Visualització i transparència del valor afegit generat a nivell de salut, econòmic, i social.