Carta de benvinguda Newsletter CIMTI Març 2021

Benvolgudes i benvolguts,

Aquest mes de març que estem a punt de tancar ha marcat un any des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. Un any on s’ha posat de manifest la importància de disposar de solucions innovadores tant en l’àmbit sanitari com social per fer fronts als reptes més urgents. Hem sigut testimonis de com el sistema ha incorporat solucions d’aquest tipus i ha accelerat el seu procés de digitalització. Des del CIMTI hi hem contribuït coordinant diferents entitats i organitzacions tant de l’àmbit públic com privat per fer arribar, per exemple, eines de telemedicina als professionals sanitaris i socials i millorar així la coordinació i comunicació entre els diferents actors implicats en la cura dels pacients.

La comunitat CIMTI segueix creixent i a principis del 2021 hem incorporat set nous projectes a la nostra cartera, a qui des d’aquesta tribuna vull donar una càlida benvinguda. Aquest mes també hem obert la nostra Crida Oberta d’Innovació 2021 i hem fet diferents accions per explicar a l’ecosistema innovador del territori que, a partir d’ara, el centre acompanyarà i impulsarà els nous projectes a través de dos programes –Innova i Impacte– segons l’estat de maduresa de les propostes seleccionades.

Les novetats no acaben aquí. Aquests dies hem estat treballant per definir el Repte CIMTI 2021 i us puc avançar que l’edició d’enguany se centrarà en la salut mental. Hem treballat amb més de 40 experts per definir les temàtiques més urgents d’aquest àmbit i d’aquí poc podrem compartir amb tots vosaltres la crida i les subtemàtiques. La pandèmia ha deixat i deixarà un impacte molt alt en la salut mental de la ciutadania i dels professionals sanitaris i socials. Des del centre volem contribuir a cercar i impulsar solucions i eines innovadores en aquest camp per facilitar la feina dels professionals i apropar recursos a les persones que ho necessiten.

Com podeu observar, la feina al CIMTI no s’atura. Som un instrument al servei del sistema català sanitari i social i treballem perquè les innovacions d’alt impacte arribin a la ciutadania. Us animem a compartir les nostres Crides amb les vostres comunitats, a posar-vos en contacte amb nosaltres si teniu qualsevol dubte o pregunta i a enviar-nos la vostra proposta. Tenim moltes ganes de descobrir nous projectes. Sabem que el nostre territori és fèrtil en matèria d’innovació i que hi ha moltes persones emprenedores i innovadores que estan desenvolupant solucions de present i de futur que es poden beneficiar de l’impuls del centre.

Elisenda Casanelles

Chief Operations Officer, CIMTI