Quatre startups catalanes de l’àmbit de la salut presenten els seus projectes al fòrum d’inversió del CIMTI

  • L’esdeveniment ha reunit una quarantena d’inversors a l’Auditori del Movistar Centre de Barcelona per participar en el fòrum
  • Els assistents han valorat l’oportunitat de dedicar entre 400.000 i 2 milions d’euros en tecnologies innovadores d’aplicació en el món sanitari
BARCELONA, 21 DE JUNY DEL 2018

El CIMTI, Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, ha organitzat avui el seu primer fòrum d’inversors del sector salut al Movistar Centre de Barcelona per presentar les tecnologies innovadores d’aplicació mèdica desenvolupades per quatre joves startups catalanes.

Els assistents, una quarantena d’inversors, han valorat l’oportunitat de dedicar entre 400.000 i 2 milions d’euros en tecnologies innovadores d’aplicació al món sanitari. Tots els projectes introduïts han comptat amb l’acompanyament del CIMTI i tenen la seva garantia i certificació. En els pròxims mesos començaran a formalitzar-se les primeres inversions i a fer visibles els resultats.

Els projectes seleccionats que s’han exposat avui són: una plataforma digital que connecta totes les dades sensibles d’un pacient desenvolupada per Bettercare (Sabadell); un nou kit de diagnòstic precoç de malalties colo-rectals propietat de Goodgut (Girona); un catèter urinari que facilita la independència de la bossa d’orina de Rethink Medical (Barcelona); i una plataforma de diagnòstic ràpid per a la detecció de biomarcadors associats a diferents patologies, com el càncer, de Moirai Biodesign (Barcelona).

Bernat Sales (Bettercare), Mariona Serra (Goodgut), Manuel Luque (Rethink Medical) i Amadís Pagès (Moirai Biodesign), fundadors de les startups i encarregats del desenvolupament de les tecnologies amb els seus respectius equips, han presentat el potencial de cada projecte i les possibilitats de dedicar-hi els recursos necessaris.

Totes les tecnologies innovadores es troben en fases molt avançades de desenvolupament i, en cas de rebre prou finançament i comercialitzar-se aviat, aportarien gran valor al sistema sanitari català. A més, també són escalables per generar interès a nivell global. Cadascuna soluciona una necessitat del sistema de salut i té el potencial de millorar substancialment la vida de les persones.

El inversors que han assistit al fòrum ho han fet amb compromís de confidencialitat. L’acte ha estat presentat pel Dr. Manel Balcells, director del CIMTI i comissionat de Salut de LEITAT, i ha comptat amb la introducció de Xavier Casares, comissionat d’Innovació Empresarial i Emprenedoria de LEITAT.

Tal i com ha indicat el director del centre, Manel Balcells, “el CIMTI només capta, avalua i recolza grans i bons projectes, tal i com fa el CIMIT de Boston”, institució amb qui manté una aliança estratègica des de l’inici i de la qual ha adaptat la metodologia de funcionament. “El secret està en el procés d’avaluació. Els 4 projectes que presentem estan aquí després d’una gran avaluació: n’hem mesurat la potencialitat, la viabilitat i els hem ajudat a desenvolupar el pla de negoci.”

El CIMTI, amb seu al 22@, és un instrument per impulsar projectes basats en tecnologies innovadores aplicades al sector salut, impulsat per la Fundació LEITAT i amb un conveni amb el Departament de Salut i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i una aliança estratègica amb el CIMIT de Boston.